PDA

View Full Version : cams



longcut36
02-28-2008, 02:08 PM
I have a cougar 3 with nitous X cams. I would like to change it to the cable guard system. can some one tell me what all I would have to do. would I need 2 split cables. can I use the modules on the cam and remove 1 module on each end of the bow. I dont have a martin pro shop close so I hope some one here can help. thanks

Montalaar
02-28-2008, 03:31 PM
I have a Nitrouscam with Cable Guard. I just can tell you what cables and so on i have.

Cam - Just remove the X-Module. It should be on the left side of the cam with a right hand bow.

Cables - You need one string (the one you have..) and two Cables with a yoke at one end.

And of course you need a cable guard.

bfisher
02-28-2008, 07:09 PM
You'll also need shorter screws for the modules. Of course, you don't even really need to remove the X modules. Just leave them on for now.

As mentioned, two cables with a yoke (same length as your X cables), a cable rod and slide.

Montalaar
02-29-2008, 02:22 AM
Oh.

I guess that is right, yes.

bfisher just rocked the house again and answered every thread. xD

scepterman30x
02-29-2008, 12:52 PM
like BFisher said why even worry about removing the other side just ignore it. It will be there if you ever need it in the future.

longcut36
03-01-2008, 08:00 AM
thanks ever one. now if I can figure out some way to mount the cable guard I will be in good shape.

bfisher
03-01-2008, 10:55 AM
Shouldn't be that hard to mount. Just slide it in the hole provided and tighten up the set screw. You do have a set screw in the hole, right?

longcut36
03-02-2008, 06:30 AM
this bow does not have a set screw. I think it must use a 2 piece wedge thing with a screw thur them to clamp on the gaurd.

bfisher
03-02-2008, 03:53 PM
Ok, I idn't know Martin used them. You might need to see a Martin dealer or call cutomer service. However, I'm pretty sure that some of the lower end PSE and Browning bows use a clamp such as you are speaking of. So maybe one of their dealers would have one.