PDA

View Full Version : Scepter II Cams



bills02861
10-17-2008, 08:52 AM
I have a Scepter II and it has Fury 00 installed. I'm having a hard time finding the needed Fury 1 cams to increase the draw to 29"...Can Anyone help??
Thx Bill S.

dbd870
10-17-2008, 10:09 AM
I don't doubt you are. Give it a try over on archerytalk.

Aim4gold
10-21-2008, 11:44 AM
I have a Scepter II and it has Fury 00 installed. I'm having a hard time finding the needed Fury 1 cams to increase the draw to 29"...Can Anyone help??
Thx Bill S.

Well, if you can't find any, give me a shout
I have a Scepter II with 29" draw (Fury Cam) that I have barely used. I might consider selling the bow to you - that would solve your problem, eh!

Aim4gold
10-24-2008, 06:02 AM
Here is the bow for sale with cams for a 29" draw
http://www.archerytalk.com/vb/showthread.php?t=774629

I have 3 sets of fury cams for the Scepter 2
28", 29" and rare 29" High Let off
I am selling the bow with one of these 3 sets of cams and will sell any of the others after the bow sells.

scepterman30x
10-24-2008, 09:41 AM
I have a Scepter II and it has Fury 00 installed. I'm having a hard time finding the needed Fury 1 cams to increase the draw to 29"...Can Anyone help??
Thx Bill S.

Just so you know the "0" cam will give you a 29" draw irreguardless of what the charts say. You will have 30" draw with the "1" cam. With the elite limbs of course.

Aim4gold
10-31-2008, 09:14 PM
Bills02861
I have 2 sets of fury cams for sale
#1HL and #1

Let me know

bloodtrail1
11-09-2008, 09:17 PM
Just so you know the "0" cam will give you a 29" draw irreguardless of what the charts say. You will have 30" draw with the "1" cam. With the elite limbs of course.

Been told by a couple people that the "0" cam is a 28" draw.
But the Scepter 2 I just picked up has the "0" cam and tonight was the first chance I had to get a rest on it, and draw back an arrow. To me the "0" cam does indeed feel quite abit longer than 28"!
Im guessing that it is indeed much closer to 29"!
So.......either I get some "00" cams or sell the bow.
I have a feeling its going to be to long as it sits......:(

bloodtrail1
11-10-2008, 03:29 PM
Anyone know about the "0" cams being a true 28"
or 29"??

Aim4gold
11-11-2008, 07:10 AM
Scepterman was only reporting 1/2 the story

Scepters came out with 2 limb styles, straight and recurved
The two styles result in a 1" draw length difference on the same cam.

Straight limbs:
27" = #0 cam
28" = #1 cam
29" = #2 cam
30" = #3 cam

Recurved limbs: (like you have)
27" = #00 cam
28" = #0 cam (cam that you have)
29" = #1 cam
30" = #2 cam

This is from Martins cam spec literature

bloodtrail1
11-11-2008, 03:57 PM
Scepterman was only reporting 1/2 the story

Scepters came out with 2 limb styles, straight and recurved
The two styles result in a 1" draw length difference on the same cam.

Straight limbs:
27" = #0 cam
28" = #1 cam
29" = #2 cam
30" = #3 cam

Recurved limbs: (like you have)
27" = #00 cam
28" = #0 cam (cam that you have)
29" = #1 cam
30" = #2 cam

This is from Martins cam spec literature


Some folks are telling me that the Martin charts had an error that they never corrected and that the elite limbs with the "0" cam is indeed 29"
Can someone from martin step up to the plate here and speak?

scepterman30x
11-11-2008, 04:07 PM
Scepterman was only reporting 1/2 the story

Scepters came out with 2 limb styles, straight and recurved
The two styles result in a 1" draw length difference on the same cam.

Straight limbs:
27" = #0 cam
28" = #1 cam
29" = #2 cam
30" = #3 cam

Recurved limbs: (like you have)
27" = #00 cam
28" = #0 cam (cam that you have)
29" = #1 cam
30" = #2 cam

This is from Martins cam spec literature

I said with the Elite limbs. Please trust me there isn't much I don't know about a Scepter. Take it from a guy that had a Scepter with the "0" Fury cam; irregardles of what the charts say or at least the chart you got this info from the draw lengths above are one inch more in draw length. You are correct when you say there is about one inch differnce between the different limbs.

One more thing the Fury-X and the Fury cam are geometrically the same. That being said use the draw chart that is posted for the Fury-X system and you will be using the correct info.