PDA

View Full Version : FOBs dont seem to work with new martins



leeindy
03-20-2011, 05:32 PM
i ordered up a set of the starrflight fobs and they whack the inner cable during release. they clear normally with the tester they send. but once in a while it makes a loud whack and kicks way out. i noticed that there looks like a impact in the cable. any one else use these things?

MLN1963
03-20-2011, 06:36 PM
Interesting. Have you contacted Paul Morris at http://www.starrflight.com ? He is the owner and very helpful from what I gather. Also join at http://www.teamstarrflight.com/ that is a site dedicated to FOBs.

MLN1963
03-20-2011, 07:06 PM
What rest are you using? If it is a QAD are you using the optional TL1 launcher that it comes with? Paul Morris at Starrflight told me to use that one with my QAD I have coming.

leeindy
03-20-2011, 07:07 PM
i sent him an email. im wondering if it might be my face putting some torque on the arrow and pushing it into the cables

Rottzilla
03-20-2011, 08:10 PM
When you use the tester how much space is there between the FOB tester and the cable in question? I have read that there needs to be 3/16 clearance or more. According to the Starrflight website Q&A.

Will

cyclepath
03-20-2011, 08:22 PM
I use them with my firecat, although it's a 2008/2010 I use a qad-hd and have had 0 problems with mine. Not sure how much room there is but they aren't hitting anything.

leeindy
03-20-2011, 08:56 PM
im using a rip cord. i have the clearance at the rests and the cables when the bow isnt pulled back but at full draw the tester doesnt clear. and i checked my rest its dropping plenty fast.

rjd
03-21-2011, 02:36 PM
Can you adjust your cable slide so the cables are pulled a little further away. Mine has a little kink in it. Turned it a little plus have a Saunders Hyper-Glide for the cable slide. Don't know if this is an option. Don't know what bow you have that might help us to come up with some more options for you to try.

leeindy
03-21-2011, 04:22 PM
cant adjust them. i went back to regular fletchings. i found the fob was dragging the under side of the string stop. to hell with it ill use blazers. fobs seem to whistle at high speeds too.

MLN1963
03-21-2011, 07:13 PM
Leeindy

PM sent

leeindy
03-23-2011, 08:22 PM
apparently my bow was strung wrong. they clear now but just barely

HawgEnvy
03-23-2011, 09:06 PM
how was it strung wrong?