Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Need upper axle for bullet x vipro

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Pomeroy,WA
    Posts
    27
    Post Thanks / Like

    Default Need upper axle for bullet x vipro

    HI, anyone know where to find the upper axle and c clips for an 07 bullet x? I traded the cat cams that were on it for the original vipro cams from a guy on AT and the guy never sent me the axle after I sent him mine and then disappeared.
    thanks

  2. #2
    Super Moderator bfisher's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Middletown, Pa, USA
    Posts
    11,622
    Post Thanks / Like

    Default

    Almost any good shop should have axles. They come in various lengthsm but any shop should have a good supply of them as they come in repair kits available from the various bow manufacturers. If you can't get one that way then being as you are in Washington you could order one directly from Martin and it shouldn't take but a day or two. Again, yu just need to know the length you need. Measure the axle you have. They should both be the same.
    If You're Not Living on the Edge You're Taking Up Too Much Space
    Martin Gold Plus Staff Shooter
    Alien Mafia
    PSAA Life member, UBP Life member
    PADI AOW Diver

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Pomeroy,WA
    Posts
    27
    Post Thanks / Like

    Default

    thanks for the help....should just call Martin..they are always easy to talk with!

  4. #4
    Senior Member elkslayer4x5's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Lane County, Oregon
    Posts
    2,844
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by bfisher View Post
    Almost any good shop should have axles. They come in various lengthsm but any shop should have a good supply of them as they come in repair kits available from the various bow manufacturers. If you can't get one that way then being as you are in Washington you could order one directly from Martin and it shouldn't take but a day or two. Again, yu just need to know the length you need. Measure the axle you have. They should both be the same.
    Unless you or someone else had swapped in a longer axle to spread your x cables. Measure the one you need and call Martin.
    Last edited by elkslayer4x5; 12-13-2011 at 06:40 AM.
    http://eastoutfitter.tripod.com/index.html
    http://www.cascadianbowmen.org/
    Martin 06 Slayer, Nitrous C, shoot thru, 63lb, Quiktune 3000, HAA OL 5519, Beman ICS Hunter
    Martin 06 Slayer, Nitrous C, Shoot thru, 55lb, Quiktune 3000, HHA OL 5519 2X, Easton A/C/C
    Ben Pearson 1968 'Cougar' 62" 45#s @ 28" recurve, parallel shaft POC, Zwickey 'Eskimo' 2 blade

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Pomeroy,WA
    Posts
    27
    Post Thanks / Like

    Default

    I am not sure on the length. I traded out the CAT cams for Vipro and the guy I traded with never sent the axle for the upper cam. So another guy said he had some, sent one, and it is way too long.

  6. #6
    Super Moderator bfisher's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Middletown, Pa, USA
    Posts
    11,622
    Post Thanks / Like

    Default

    Measure the outside spread on the limbs and I'll see if I have any to fit.
    If You're Not Living on the Edge You're Taking Up Too Much Space
    Martin Gold Plus Staff Shooter
    Alien Mafia
    PSAA Life member, UBP Life member
    PADI AOW Diver

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Pomeroy,WA
    Posts
    27
    Post Thanks / Like

    Cool limb

    ok, so the limb width is 1 3/4". With the little cable holder bushings it is 2 3/8" so looking at my other axle I would guess the axle would be 2 1/2" total length. Do you have the c clips also? The first guy I dealt with I sent him mine with the CAT axles and he never sent any back.
    thanks for all your help,
    Rob

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Colorado
    Posts
    1,711
    Post Thanks / Like

    Default

    So you need one 1 3/8" between the clip groove's correct?

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Colorado
    Posts
    1,711
    Post Thanks / Like

    Default

    Sorry - I meant 2 3/8" groove to groove.It wouldn't let me edit the above post...

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Pomeroy,WA
    Posts
    27
    Post Thanks / Like

    Default

    yes I think that would work.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •