Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: 2012 Nemises making loud ting noise after arrow is released

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    6
    Post Thanks / Like

    Default 2012 Nemises making loud ting noise after arrow is released

    I have this problem with a loud noise! At end of release a loud ting! Modular or limb?
    Everything is tight, tuned and running well except this loud ting! Driving me nuts!
    I took it to league shot and all 10 guys noticed it! So it's not me and its loud! Loud enough to not take it into the woods were it was intended for next season!
    And concerns it has a cracked limb or bad cam!
    Any suggestions?

  2. #2
    Senior Member gravedigger's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    forest grove,oregon
    Posts
    3,761
    Post Thanks / Like

    Default

    E-clips or the nylon thin spacers.i had to put new thin spacers in from so much shooting they wore down to nothing.and also the E-clips made so much noise.i just rubbed some wax on the clips and they got quiet.

    and a big welcome to the martin tech forum

  3. #3
    Senior Member bowgramp59's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    vernon texas
    Posts
    507
    Post Thanks / Like

    Default

    what kind of arrow rest do you have on the bow?
    curtis

    2010 nemesis camo, 2011 nemesis carbon fiber,
    2010 onza 3 camo,

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    6
    Post Thanks / Like

    Default

    Nap hd pro! I took everything off one by one to narrow it down! Were can I get the rings and e-ckips!
    Thanks

  5. #5
    Senior Member gravedigger's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    forest grove,oregon
    Posts
    3,761
    Post Thanks / Like

    Default

    any hard ware store should stock the E-clips and nylon washers.i had to replace the nylon washers and went ahead and replaced the E-clips as well.all bought from ACE.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    6
    Post Thanks / Like

    Default

    Are you talking about the clips on cam axel's on the out side limbs! and washers on inside cams? What do they look like if you have any picks of them it would be awsome or explain we're there located so I can replace them?
    Thanks again!
    Last edited by Jamie73; 02-02-2013 at 03:07 PM.

  7. #7
    Senior Member gravedigger's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    forest grove,oregon
    Posts
    3,761
    Post Thanks / Like

    Default

    i will see if i can find some pics.

  8. #8
    Senior Member gravedigger's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    forest grove,oregon
    Posts
    3,761
    Post Thanks / Like

    Default

    i will have to post pics monday if someone has not allready.my funeral is over and family is leaving so i have to go lower,take down my set up and back fill.sorry

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    6
    Post Thanks / Like

    Default

    No problem I truly appreciate it!

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kansas
    Posts
    3
    Post Thanks / Like

    Default

    Have you checked to make sure your modules screws are tight? They can make the same ting sound if not tight.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •